openheartandmind.blogg.se

HERREN är min styrka och min sköld, på honom förtröstade mitt hjärta. Jag fick hjälp och mitt hjärta gläder sig. Jag vill tacka honom med min sång. Ps 28:7

Detta är bara början på det stora äventyret #2

Kategori: SOS Mission Bibel Skola

  För ett tag sen så bestämde jag mig för att inte följa med SOS street mission och missionära för dels jag var väldigt ner i min tro och hade mycket inre kamp. Jag bad verkligen till Gud att han ska vissa sig för mig om det är det jag gör är hans vilja i mitt liv, jag menar just missionär livet. Jag fick inte mitt mirakel angående jobb och annat som var så nödvändigt för mig.
  
  Jag pratade med min Street mission ledare Carlos, han sa att jag ska be om vad Gud vill  mitt liv och att jag ska ta allt med Gud angående min kallelse. Under #mission14 konferens som SOS hade så talade Gud till mig så stark. Vid andra konferens kvällen så predikanten utmana var och en alla som var där att skriva sitt namn på ett jesus målning, och det gjorde jag också. 
 
 
Gud talade mig så stark. Jag hörde så stark när Den Helige Ande sa " Nu börjar Kriget " Jag är så tacksam för Gud hörde min bön. Trotts allt mina svagheter och tvivel. Gudte är inte en människa så att han ångrar sig för han har kallat mig. 
 
De elva lärjungarna begav sig till det berg i Galileen dit Jesus hade befallt dem att gå. Och när de såg honom, tillbad de honom, men andra tvivlade. Då trädde Jesus fram och talade till dem och sade: "Jag har fått all makt i himlen och på jorden. Matteus evangeliet 28:16-18
 

I den här bibel versen talar bibel att Jesus kom till dom [ Hans Lärjungar ] i deras tvivel, visst handlar det mycket om min och din tro för att ska hända något mirakel och för att Gud ska tala i det flesta fall, men hade vi tro när Jesus klivit in i mitt och ditt liv? Nej vi var full av ilska, hot, med mera. 
 
Som min blogg artikel handlar om så kommer jag i flera delar ska pratat om hur ska mina kommande uppdrag och steg se ut. Detta är bara början på det stora äventyret #2 kommer handla om några korta punkter...
 
Först vill jag prata om vad är kallelse? Bibel talar ganska mycket om just kallelse i både nya och gamla testamentet. När vi läser om just Elisas kallelse 1 Kung 19:19-21
 
När Elia sedan gick därifrån, fann han Elisa, Safats son, som höll på att plöja. Tolv par oxar gick framför honom, och själv körde han det tolfte paret. Elia gick fram till honom och kastade sin mantel över honom. Då släppte han oxarna och skyndade efter Elia och sade: "Låt mig först få kyssa min far och min mor, så skall jag sedan följa dig." Han sade till honom: "Gå tillbaka igen. Du vet ju vad jag har gjort med dig." Då lämnade Elisa honom och gick tillbaka och tog sina båda oxar och slaktade dem, och med oxarnas ok kokade han deras kött. Detta gav han åt folket, och de åt. Därefter stod han upp och följde Elia och blev hans tjänare. 
 
 
1. När Elia sedan gick därifrån, fann han Elisa, Safats son, Att se omkring och finna den oslippad diamanten är första och viktigaste grund för att ta reda på vad för kallelse man har och just att finna den som tar över kallelse efter. När jag ser på dagens ledarskap så just detta är den första misstag man gör att inte lätta efter någon som tar efter. Många kyrkor håller på att stänga för dem har inga kommande generation som är bered på att ta över kallelsen. Även på ledarnas sida så tror jag att ledarna är också lite för svaga i den punkten. Elia visste att han inte kommer leva för evigt, därför gick och fann Elias. 
 
2. Tolv par oxar gick framför honom, och själv körde han det tolfte paret. Här kan vi se att Elias hade just den ledar gåvan inom sig. Han var trogen i den lilla, jag menar han tog hand om det han hade fått. Han gjorde något som är omöjligt, att kunna behärska tolv Oxar på en samma gång är inte lätt. Men om man har den ledar gåvan [ kallelsen/ taangen ] så kan man göra det som är omöjligt. Alla är inte födda för att vara ledare men några få av oss är ledare, ledare är inte den som säger följ mig utan folk drar utomatiskt till en ledare och följer efter. som Johannes Amritzer säger 10% av hela världens befolkning är bara ledare. Det är bra också att veta vad man inte är så som är så bra att veta vad man är kallad till. 
 
3. Elia gick fram till honom och kastade sin mantel över honom. Då släppte han oxarna och skyndade efter Elia och sade: "Låt mig först få kyssa min far och min mor, så skall jag sedan följa dig." Han sade till honom: "Gå tillbaka igen. Du vet ju vad jag har gjort med dig." Då lämnade Elisa honom och gick tillbaka och tog sina båda oxar och slaktade dem, och med oxarnas ok kokade han deras kött. Detta gav han åt folket, och de åt. Därefter stod han upp och följde Elia och blev hans tjänare. Mantel symboliserar personlighet, att bli led av någon ledare är helt enkelt att överlämna sig till och följa efter. Att lämna alt och låta andra forma din karaktär är stort,
 
 
Oftast så läser vi i Nya testament när Jesus säger " Följ mig " så ser vi folk bara lämnar sina grejer och följer efter liksom Simon, Matteus...mm men efter några kapitlar så läser vi igen när den kom tillbaka till deras vanliga liv. Det som är så stort i just den här berättelse om Elias är ju att han [" Då lämnade Elisa honom och gick tillbaka och tog sina båda oxar och slaktade dem, och med oxarnas ok kokade han deras kött. Detta gav han åt folket, och de åt. Därefter stod han upp och följde Elia och blev hans tjänare.] Elias har inte lämnat något som han kan komma till efter, han satsade allt för att följa Elia. I mitt liv så fins mycket saker som jag måste verkligen lämna för att komma till den ulltimata lärjungesliv. Familj, vänner , dåliga vannor...  och så vidare. Att följa efter en ledare kan vara hård men ju hårdare ledarskap destom effektivare är det. 
 
                                 
 
Att gå SOS bibel skola var inte det lättaste jag har gjort, Jag gick igenom prövningar och blev formad som ett glas i eld. 
                          
     
 
 
Men resultaten blev en stark och vass personlighet med Radikala sätt att leva. Ett fint glas som kom ut från elden.
 
      
 
DEL 3 kommer....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 

 

Detta är bara början på det stora äventyret...

Kategori: SOS Mission Bibel Skola

Det var ett tog sen jag skrev något här på min skrivfällt, men nu vill jag verkligen utmana mig och bara öppna mitt hjärta till max. Igår var bibelskolans avslutning. Det var mycket glädje och kärlek råkt från himlen. 
Några av mina kära klass kamrater och lärare...
 
Hela klassen... Jag älskar verkligen dessa alla fina vänner...
 
   Under året som har jag genomgått mycket starka händelser som fick mig tvivla om just årets bibel skola var från Gud eller ej. Men Den bästa och trogen vän alltså Den Helige Ande har påmint mig om att det jag går igenom är bara prövning för något stort som väntar mig där framme. 
 
   Skolan var helt underbar, jag kom in med stor förväntat i ordets fördjuppning, jag menar jag förväntade mig mer djulpt undervisning i ordet. Men det jag inte lagt märke på var ju att skolans namn var SOS mission Bibel skolan vilket var en skola med stor hjärta för de onåda folkgrupper i världs alla hörn. Under året byggt upp min kärlek till de onåda folkgrupper och min vilja att vara med och dela livet som missionär växte upp mer och mer. Äntligen så fann jag Herrens plan i mitt liv, att vara missionär här i Sverige. 
 
   Jag lärde mig att välja det näst bästa i livet, att gå extra mil när det behövs, att lätta efter små detalj i det jag gör bara för att kunna liva i excellens. Jag har inte varit mer än 10 månader i SOS familj men jag såg mig bland ledar teamet till Tanzania mission resa, Att jag fick komma till Den här familjen är något av det bästa som jag har lyckats göra.
 
Jag har fått många fina vänner för alltid, som betyder så extra mycket. Rosa Mera Espinoza och Matilda Nikolausson är några av dem som jag stog så nära. Jag är så tacksam för José Orellana. Dessa tre av av dem många. 
Jag Och Rosa under #Mission14, en tjej med hjärta av Guld. 
 
Skolan är full av tusen-tals händelser och vittnesbörd som var en del av det som gjort min andliga liv och min personlighet slippas till max. 
 
Tuffa gänget 
 
Det här kommer jag sakna så mycket...
 
Många gäst talande och SOS egen lär teamet 
 
Ett liv som missiönar 
 
Jag kommer under veckan tillbaka med mer bilder och berättelse om söndags event och avslutning med diploma!