openheartandmind.blogg.se

HERREN är min styrka och min sköld, på honom förtröstade mitt hjärta. Jag fick hjälp och mitt hjärta gläder sig. Jag vill tacka honom med min sång. Ps 28:7

Du är skapat för Guds avbild...

Kategori: SOS Mission Bibel Skola

   Många gånger så säger vi jag älskar dig men  de flesta fall så menar vi nte till 100% utan bara för att säga det. Men Hur är det är Gud säger JAG ÄSKAR DIG! menar han verkligen det? vad är som gör honom att älskar dig precis för den du är? 
 
Sanningen finner vi i skapelses berättelse, jag menar hans kärlek utgår från skapelsen. Människor kan tycka om dig bara för du har talang kanske för du är bra på vissa saker som de är trivs i, De kan ogilla dig också för du blev lite sämre på vissa saker. När vi är ute på gator och predika evangelium så många förstår inte Guds kärlek men de förstår deras flickvänner/pojkvänners kärlek. Vi kan inte förstå Guds kärlek för det är djupt ja väldigt djupt. Han älskar dig för an har skapat dig, han älskar dig för han vet precis hur du fungerar som person. För att han har programerat dig. När vi läser 1 Mosesbok 1:26-27 ( Gud sade: "Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som rör sig på jorden." Och Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne, till man och kvinna skapade han dem.)
Gud vet allt om dig men inte människor, de har inte skapat dig föär deras avbild, utan det är Gud som har skapat dig. Så det är lättare för han att älska dig. 
 
Att vara Guds skapelse och att vara Guds son eller dotter är två olika saker... Hur menar jag då?? Igår kväll fick en uppenbarelse genom min bror Jonathan... Att vara skapelse av Gud är inte samma sak so att vara Guds son/dotter. Johannes 1:11-12 SFB tyder detta jätte tydligt.. ( Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn)
 
Nu ska vi studera Johannes 1:11-12 bit för bit... 
 
Johannes 1.11a **Han kom till sitt eget,**Jesus har redan kommit för ca 2000 år sedan men det är inte många som viste om vem egentligen han var. Men det var få människor som följde honom. I vardagar så träffar vi Jesus på gator, skolan arbets plats men vi känner inte igen honom. Och det är det som hände när han vandrade här på jorden en gång i tiden. Vadå jobbar han, går han i skolan? Nej utan det finns kristna männikor i var än du går. Jesus uppenbarar sig genom dem. Han speglar sig genom deras frukter. jag kommer skriva mycket om när det gäller frukter i vårt liv i kommande blogg inlägg.
 
Johnnes 1:11b **och hans egna tog inte emot honom.** Som jag skrev om joh 1:11a så vi träffar Jesus i vardagar men vi lägger inte märke till det utan vi går in och ut. Ibland så får vi frälsningsinbjudan men vi tar inte emot den utan vi tackar nej helt enkelt. Och det var det som hände när han var här på jorde. Han predikade och gjorde mirakel men ingen visste vem han var för att de visste ej om Johanes döpares kallelse. Judarna väntade på Elias enligt Gammla testametets skrifter. Men det var Johannes döpare som kom istället för Elias. Kanske vi ser inte Jesus i andra människors liv bara på grund av att vi väntar att jesus ska knacka på alla dörrar trotts han knackar.
 
 
Johanes 1:12a ** Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn,åt dem som tror på hans namn)** Vill du bli Guds barn??! Då är bara att ta emot honom för han erbjuder dig ett evigt liv. Han bjuder dig till en fest med honom för evigt.  Han skapade oss för den vi är. Vi är unika bara för att vara den vi är. Han vet vad är vårt behöv. Det står så här i bibeln Ps 37:4 SFB (Ha din glädje i HERREN, han skall ge dig vad ditt hjärta begär.) rätt att bli Guds barn.. (Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. Ty livets Andes lag* har i Kristus Jesus gjort mig fri från syndens och dödens lag) Roma brevet 8:1-2 att vara Guds barn en säkerhet för att bli fri från allt. För att bli mer än bara skapad så behöver du tro på hans namn på namnet Jesus kristus. 
 
Amen!